Innerdörrar

Välkomna till våra showroom i

Landskrona, Göteborg, Vadstena och Stockholm

 Se under kontakt.

Spegeldörrar och glasade och spröjsade innerdörrar.

Gamla innerdörrar i nyproduktion. Som slagdörrar och skjutdörrar. Hantverksmässigt tillverkade spegeldörrar och parspegeldörrar på rätt sätt förstärker känslan i ett äldre hus. På rätt sätt så är dörrarna en vacker inredningsdetalj och en möbel. En vacker pardörr som entré i vardagsrummet uppskattas av de flesta. Ser du skillnad mellan gamla orginalinnerdörrar och de industritillverkade spegelinnerdörrar som säljs i byggvaruhandeln och som man ser i sportstugor i fjälltrakterna har du kommit rätt. Vi tillverkar våra dörrar i absolut högsta virkeskvalité och helt  utan synbara kvistar. Du slipper kvistgenomslag av kåda. Alltid tröskel i ek om inget annat önskas.

Då varje dörrorder är unik så kan du beställa dörrarna i det mått du vill ha. Helt utan extra kostnad inom normalstorlekarna.

Historiska spegelindelningar. Frisade eller släta speglar?

Spegelindelningar, profiler och speglar med eller utan fris karaktäriserar de olika tidsperioderna. Spegeldörrar med  4 och 5 frisade speglar ID1 F och ID1 D är typiskt för tiden runt sekelskiftet  20-talet med 3 olikstora frisade speglar ID1 E. Funkisperioden, 30-40-tal med släta speglar, ofta 3 likstora speglar med enkla profiler ID1 C.

Hundra procent ”som förr” eller en aning förenklad dörr?

Äldre ramverksdörrar (spegel/glasdörrar) tillverkades med genomgående ramverkstappar och träpluggades vid ihopsättning. Raka och släta sammanfogningar mellan de olika ramverken. Något som tar tid och kräver skickliga snickare – Se bild på detta.

Om du tycker kostnaden blir för hög kan vi tillverka dem, med korta tappar. De blir osynliga för ögat och limmas ihop utan träplugg.

Genomgående tapp

Målat eller obehandlat?

 

Vill du måla dörrarna själv så väljer du obehandlat. Om du beställer målat och klart, handmålar vi med vattenbaserad halvblank lackfärg.

Specialglas i våra glasade spegeldörrar

 

Som standard glasar vi med 4mm planglas. Munblåst glas och tidstypiska Musselinglas med etsat mönster och gjutet glas FlorentineToilet kan vara ett alternativ för att förstärka känslan av orginalutförande och är vackert.

Härdat glas vid glashöjder under 600mm (Boverkets regler) är tvingande. Vi för även färgat munblåst signalglas f.f.a rött,blått och grönt. Även gult kan vara aktuellt.

Halvfransk eller helfransk spegeldörr?

Halvfranska spegeldörrar har en fräst profil som sitter i dörrens ramverk. Vår storsäljare! Vill du ha en mer arbetad spegelprofil kan vi tillverka den med påspikade breda profillister runt spegeln. Kallas för helfransk profil. Ett dyrare alternativ med tanke på tid och material.

Skjutinnerdörrar med speglar eller spröjsade glasdörrar

Skjutdörrar är en mycket bra idé om man vill ha mer golvyta. Något som kräver planering då både karm och dörrblad ska få plats i väggen. Våra skjutdörrar tillverkas både som enkelskjutdörr och parskjutdörr. Skjutinnerdörrar går även att få med glas och listad spröjs. En viss aktsamhet krävs för den glasade dörren. Vi kan leverera både lösa dörrblad eller komplett med karm, upphängning och skjutdörrsbeslag. Tidstypiska draghandtag kan monteras.

Tidstypiska gångjärn, trycken och lås.

Vid köp av våra spegeldörrar och glasade dörrar ingår alltid koniska orginalgångjärn Eskilstuna 5020 som standard.  Vi lagerhåller ett för de flesta ett brett sortiment av tidstypiska trycken, kammarlås och nyckelskyltar. Mässing eller förnicklat. Alla med genomgående spårskruv.

Vi förborrar för trycken och nyckelskyltar och levererar dessa lösa p.g.a. risken för transportskador. Gäller även kammarlås som vi gör urtag för  i ramverket och förborrar för nyckel. Kammarlås eller traditionellt lås är tillval.

TILLVALSKATALOG

Parspegeldörr

Smala parinnerdörrar och glasade parinnerdörrar kan tillverkas med breddat ramverk. Innebär att det inre ramverket på gångdörren limmas ihop till dubbel bredd. Skarven döljs under en extra list. Resultatet en för ögat symetrisk spegeldörr med bredare öppning att gå i.

Överljus och högt i tak

Har du högt i tak och vill ha en hög dörr? Bästa sättet är att ”skarva” övre delen med ett vackert överljus. Minskar risken för skevning av dörrbladen på sikt. När avståndet från låskistan till översta delen på dörrbladet blir extra långt kommer dörrbladet förmodligen bli skevt med tiden.

Du vill bara köpa lösa dörrblad utan karm och tröskel?

Något vi säljer med reservation. Tillverkas i tjockleken 40 mm. Urtag för lås och gångjärn får du själv lösa på plats. Vi kan leverera beslag och lås lösa. Gäller även för dörrblad till skjutdörrskarmar .Då risken för missuppfattningar angående passningen med av oss monterade lås och beslag i dörrbladen inte är osannolik har vi bestämt att inte montera dessa. Har du en bra snickarkontakt så kommer det gå utmärkt ändå!

Spröjsverk i våra glasade innerdörrar

Våra innerdörrar kittas inte, utan har en 28 mm bred träprofil på bägge sidor.

Kors, kryss, romber eller traditionell spröjsning. Du väljer!

Vår spröjs med profil på bägge sidor.

Spegeldörr ID 1F / Svartbetsad

Spegeldörr 5 speglar

Parspegeldörr 10 speglar

Målning av ID 1E

Spegeldörr ID 1F

Spegeldörr ID 1E med överljus

Spegeldörrar
Parspegeldörr ID 2I

Du vill ha en egen profil i ramverket

Något vi kan hjälpa till med. Tillkommer en rimlig verktygskostnad. Förutsätter att det gäller ett flertal dörrar. Inte enstaka. Du tillhandahåller en ritning på profilen så ingen missuppfattning uppstår!

Modeller på innerdörrar

En Partner

Våra konkurrenskraftiga priser kan offereras om du mailar/ringer till respektive distriktssäljare - se under Kontakt/Showroom.

Självklart anpassar vi priserna till den volym ni är intresserad av.
Välkomna med er förfrågan!