Vi tillverkar tidstypiska dörrar och fönster med hög kvalitet.

Välkomna till våra showroom i Landskrona, Göteborg, Vadstena och Stockholm. Läs mer här >

Franska dörrar

Gamla spröjsade fönsterdörrar. Nytillverkade hos oss kallas de för Snickarglädjes Allmogefönsterdörr.

Snickarglädjes Allmogefönster 2–glas
EN REN NATURPRODUKT

Snickarglädjes Allmogefönsterdörrar och franska dörrar 1 + 1 och 2 + 1.

Är vår kopplade, utåtgående ”standardfönsterdörr”. Hög kvalite´till ett mycket bra pris. Kan fås både som enkeldörr och pardörr. Allmogefönsterdörrar kan i vissa sammanhang vara ett bättre alternativ än en ytterdörr. T.ex. i en veranda, en balkong och på av vädret utsatta platser. Kräver inget extra tak eller skydd. Passar bra tillsammans med våra fönster, då bågarna är smäckra ( 67 mm ) och kan ”linjera” med fönstren i spröjs och glashöjder. Går att få som ”franska dörrar” med hela dörren glasad och småspröjsad.

Franska dörrar är anpassningsbara i de flesta sammanhang. Vackra och ökar ljusinsläpp och utsikt. Är tillverkad av tätvuxen furu med hög andel kärnvirke i ytterbågar och utsida karm. Glaset kittas med linoljekitt (1+1) alternativt Lasealkitt. Tröskel i ek. Både in och utsida har en frisad äkta spegel i fuktfast MDF eller en smal stående panel med droppnäsa. Har en tunn 22 mm spröjs av sekelskiftestyp alternativt en tunn 22 mm kvartsstavsformad spröjs av 20 – 30 talstyp. Se Produktfakta och profiler Allmogefönster 1+1 och 2+1

Handtaget är kopplat till en infälld spanjolett som går att få i olika utföranden. Vi kan montera en broms för steglös uppställning av dörrbladet, låsbar spanjolett så att dörren kan låsas. En parfönsterdörr kan ha en ”dubbelspanjolett”. Då har du handtag i både gång och mötesdörr. Kan vara bekvämt speciellt vid smala dörrar och säkert om man väljer en säkerhetsspanjolett.

Vår Allmogefönsterdörr sprutmålas med Tikkurilas fönsterfärg eller handmålas med Engwall o. Claesson linoljefärg.

Modeller på fönster och fönsterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring

Fonstersida6

Fönsterdörrar

Linblomma
Linblomma

Spegel alternativt stående panel

Våra konkurrenskraftiga priser kan offereras om du mailar/ringer till respektive distriktssäljare - se under Kontakt/Showroom.

Självklart anpassar vi priserna till den volym ni är intresserad av.
Välkomna med er förfrågan!