Kulturfönster

Vet du precis vad du är ute efter och strävar efter det mest tidstypiska utseendet på ditt hus? Då är kulturfönster den rätta vägen att gå för dig. Här får din inspiration flöda fritt och dina speciella önskemål agerar utgångspunkt för våra snickares arbete. Vi kan ta fram kopior på dina originalfönster eller ge förslag på egna ritningar. Vårt enda krav är att beställningen har någon slags volym. Vi tillverkar inte enstaka kulturfönster.

Den hantverksmässiga tillverkningen av våra kulturfönster syns i varenda del av processen och den höga virkeskvaliteten skiner igenom. De tallfrön som såddes i slutet av 1800-talet blev grunden för dagens ståtliga träd, som i sin tur används som virke i våra fönster. Vårt fönstervirke har nämligen alltid en ålder på minst 100 år. 

Tillval för kulturfönster

När det kommer till kulturfönster gör det där lilla extra ofta hela skillnaden. Därför erbjuder vi många olika tillval. Vi kan till exempel tillverka träplugg för spröjs och bågar. Montering av beslag från Eskilstuna Kulturbeslag kan monteras vid tillverkningen. Självklart kan vi också gå hela vägen och tillverka egna verktyg för att kunna tillverka specialprofiler. Om du låter oss göra målningen av dina kulturfönster får du 15 års rötskadegaranti. Vid önskemål kan vi grundmåla eller handmåla med linoljefärg från Engwall o Claesson. 

Har du letat efter någon som kan leverera exakt de kulturfönster du vill ha, helt utifrån dina specifika önskemål? Kontakta oss så kan vi diskutera vidare och hitta en lösning som passar dig.

Vårt fönstervirke

Då vårt virke har en ålder på minst 100 år grodde tallfrön i slutet av 1800 talet eller vid förra sekelskiftet.

Våra kulturfönster kan grundmålas eller handmålas med Engwall o.Claesson linoljefärg om så önskas.

Modeller på våra kulturfönster och kulturfönsterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring

Djursholm
Djursholm

Kulturfönster
Vadstena

Allmogefönster
Gamla Enskede

Allmogefönster
Gamla Enskede

Linblomma
Linblomma

Våra konkurrenskraftiga priser kan offereras om du mailar/ringer till respektive distriktssäljare - se under Kontakt/Showroom.

Självklart anpassar vi priserna till den volym ni är intresserad av.
Välkomna med er förfrågan!