Allmogefönster 2+1-glas

Vi tillverkar tidstypiska dörrar och fönster med hög kvalitet.

Välkomna till våra showroom i Landskrona, Göteborg, Vadstena och Stockholm.

 Läs mer här >

2-glasfönster i äldre stil

Ofta kräver myndigheter att du använder dig av 2+1 fönster vid nyproduktion. Med 2+1 glas menas att du har 1-glas fönsterruta på utsidan av fönstret och en 2-glas isolerruta på insidan av fönstret. Du som vill renovera ett hus i äldre stil kan också ha stor nytta av att investera i våra 2+1-glasfönster. På lång sikt kan du spara mycket energi, pengar och samtidigt göra en god gärning för miljön. Våra fönster kan tillverkas i sekelskiftesstil eller med 20-30-talsprofiler. Den tidstypiska stilen behåller vi så långt det är möjligt. Vi har därför förlängt karmdjupet till 140 mm (115 mm). I kombination med 22 mm spröjsar och lika smala bågar som hos våra utåtgående 2 glas fönster blir resultatet klassiskt. I våra isolerglas finns självklart inga nakna aluminiumskenor som förstör det tidstypiska intrycket. Vi har alltid vitlackerat som standard.

Isoleringsförmåga, U-värde och glas

Många som renoverar sitt hus tror att 3 glas fönster automatiskt är bättre än 2 glas fönster. Ibland stämmer det, men det beror mycket på vilken typ av glasfönster som används. Snickarglädjes kopplade fönster för utåtgående eller inåtgående användning har ett bra U-värde. Glas med ett lågt U-värde har bättre isoleringsförmåga än glas med ett högt U-värde. Utan några tillägg har våra allmogefönster ett U-värde på cirka 1.7. Vi rekommenderar att du använder dig av energiglas och argongas i isolerglaset. Då sänks U-värdet till 1.2 eller 1.0. Om du väljer tillvalet med varmkantslist sänks U-värdet ytterligare. Det är dessutom snyggt rent estetiskt. 

Inåtgående eller utåtgående glasfönster

Om du ska välja inåtgående eller utåtgående glasfönster beror förstås på ditt hems planlösning. Vi erbjuder båda varianterna och skillnaderna i mått är små. Om du väljer vårt allmogefönster med 2+1 glas får ditt inåtgående fönster ett karmdjup på 105 mm och bågbredder på 60 mm. 

15 års garanti på våra glasfönster i allmogestil

Våra glasfönster kombinerar bra isoleringsförmåga av modern standard med ett tidstypiskt utseende. Montering av tätningslister ingår i köpet och du får alltid 15 års rötskadegaranti om du lägger målningen av fönstret på oss. 

Om du har svårt att välja fönster guidar vi dig gärna rätt utifrån ditt hus specifika förutsättningar, så tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring ditt val av allmogefönster. Vi hjälper dig att hitta rätt bland kopplade fönster, 2 glas fönster och 3 glas fönster.

Modeller på fönster och fönsterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring