Allmogefönster 1+1-glas

Vi tillverkar tidstypiska dörrar och fönster med hög kvalitet.

Välkomna till våra showroom i Landskrona, Göteborg, Vadstena och Stockholm.

 Läs mer här >

1+1-glasfönster i gammaldags stil

Våra populära allmogefönster är fönster med 2 glas, så kallade 1+1 glasfönster. De är kopplade och utåtgående och passar fint när du ska genomföra ett fönsterbyte eller göra tillbyggnader i ett äldre hus. Att fönstren är kopplade innebär att de tillverkas och levereras i en så kallad kopplad konstruktion. Vi tillverkar dina 1+1 glasfönster i klassisk sekelskiftesstil eller med 20-30-talsprofiler. Självklart kan vi också montera invändig spröjs mot ett tillägg. 

Investera i rätt fönster – 1+1 glas med energiglas

Det finns några faktorer som påverkar vilken typ av glas du ska välja till ditt fönster. 1 glas kan med fördel vara ett vanligt, men för åretruntboende rekommenderar vi att du väljer ett energiglas i innerbågen. En sådan ändring sänker fönstrets totala U-värde från 2.8 till 1.8. Fönstrets isoleringsförmåga blir alltså betydligt bättre med ett energiglas.

Målning av dina 1+1-glasfönster

Du väljer själv om du vill att vi ska måla dina fönster eller inte. Vi erbjuder tre olika alternativ och målar alltid med färg och olja av hög kvalitet. Om du lägger målningen av dina fönster på oss lämnar vi alltid 15 års rötskadegaranti. Det är med andra ord en bra investering som kan höja värdet på ditt hus. Att byta till energieffektiva, tidstypiska och hållbara fönster innebär också att du investerar i husets livslängd för både dig och nästa generations husägare.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring ditt kommande fönsterköp. Vi guidar dig gärna rätt i vårt breda sortiment av allmogefönster.

Modeller på fönster och fönsterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring