Vi tillverkar tidstypiska dörrar och fönster med hög kvalitet.

Välkomna till våra showroom i Landskrona, Göteborg, Vadstena och Stockholm. Läs mer här >

Ytterdörrar gammal stil

För dig som söker en gedigen isolerad dörr i gammal stil är sortimentet från Snickarglädje rätt plats att leta på. Ytterdörrar i gammal stil är något som känns äkta och skapar trivsel och ger en hemtrevlig känsla. Vi har en modellserie med förslag på olika glas, panel och spegelindelningar.

Enkeldörrar, pardörrar eller dubbeldörrar, du väljer!

Egendesignad allmogedörr?

Hittar du inte ”din” allmogeytterdörr – skicka en bild, ritning eller en skiss så kan vi säkert hjälpa till utan extra kostnad om dörren håller normalstorlek.

Tillverkning av våra spegelytterdörrar och panelytterdörrar

För dig som söker en gedigen isolerad dörr i gammal stil är sortimentet från Snickarglädje rätt plats att leta på. Ytterdörrar i gammal stil är något som känns äkta och skapar trivsel och ger en hemtrevlig känsla. Vi har en modellserie med förslag på olika glas, panel och spegelindelningar. Norrländsk tätvuxen furu är standard i våra spegelytterdörrar och panelytterdörrar. Våra massiva spegelytterdörrar tillverkas på gammalt sätt. Ramverket har vändlimmad furu i 3 sektioner - se bild.

Vändlimmad furu i tre skikt.

Äkta speglar på både in och utsida. Profilerad äkta glasdelande spröjs i yttre glaset. Tröskel i ek. Våra panelytterdörrar har en vacker profilerad 120 mm furupanel. Som standard slät insida. Kan tillverkas med fiskbensmönster, liggande eller stående panel. Går även att få ett ramverksutseende på insidan med släta speglar som tillägg. Går att köpa med eller utan glasöppning.

Panelprofil/ lås Assa 40B7
Panelprofil/ lås Assa 40B7

Denna dörr har lås ASSA 40B7. Låset, nyckelskyltar och trycken är tillval. Standard är låskista ASSA 2002 Connect. Ingår i dörrpriset. Elektriska låslösningar finns tillgängligt.
OBS! ASSA har slutat tillverka slutbleck ASSA FAS 40B7 för paneldörrar. Endast tillgänglig för ramverksdörrar!

Vill du ha ”gammalt”glas kan vi erbjuda, maskindraget kulturglas 30-50-tal, Restover och munblåst glas. Gäller även färgat munblåst glas, etsat muslinglas (äldre dekorglas) m.m. Dessa glasas in som yttre glas. För att sänka kallras kan vi montera ett 4 mm energiglas som inre glas. Kittet kan vi måla över i samma kulör som dörren till en kostnad. Du kan köpa våra allmogeytterdörrar obehandlade, grundmålade eller färdigmålade med handmålad linoljefärg från Engwall & Claesson eller sprutmålat med vår fönsterfärg från Tikkurila. Du kan välja till Gångjärn 5028 Z från Kulturbeslag. Övermålas om du beställer färdigmålat.

Måleri

Överljus ovan ytterdörren

 

Går att beställa både till våra enkelytterdörrar och parytterdörrar. Släpper in ljus i en tät dörr och motverkar skevning i höga dörrblad. Vi tillverkar bara äkta fasta överljus med karm, fönsterbågar och äkta spröjs. Valfri spröjssättning. Energiglas rekommenderas i året-runtboende. Går att beställa ”gammalt” glas. Kulturglas, Restover, munblåst glas. Rekommenderad totalhöjd på vår allmogeytterdörr med överljus är minimum 2.250 mm. Om man inte vill ducka för tvärposten.

Allmogedörrar med ornament

Vi kan tillverka dekor som på Simrishamnsdörren – se bild. Även släktvapen m.m. kan tillverkas. Tillverkas för hand i Accoyafur. Dessa dörrar har inget modellnummer. 

Ornament o verktyg
Ornament o verktyg

Enkel Ytterdörr, YD1 T
Enkel Ytterdörr, YD1 T

Parytterdörr
Parytterdörr

Paneldörr

Special kundanpassad dörr

Parytterdörr, YD3 B
Parytterdörr, YD3 B

Parytterdörr, YD3 A
Parytterdörr, YD3 A

Parytterdörr med ornament
Parytterdörr med ornament

Kan man ha massiva isolerade träytterdörrar utan ett rejält skyddande tak?

Accoya o aluminium
Accoya o aluminium

Skevning, sprickbildning och svällningsproblem lär komma som ett brev på posten. Passar ett väl skyddande tak inte in har vi lösningar på det. Vi limmar in Accoyafur ytterst i ramverket och limmar även in 2 st aluminiumplåtar i ramverket – se bild. Accoya har genomgått en specialbehandling med ättikssyra vilket gör den formstabil och inte suger in väta som obehandlat trä. Tillsammans med aluminiumplåtarna fungerar dörrarna väl utan ovanstående problem. Paneldörrar kan tillverkas med Tricoyapanel/aluminiumplåtar om dörren saknar ett väl skyddande tak. Tricoya är en board av Accoyafur.

 

Vår enkelytterdörr av allmogetyp

YD1 T - YD1 U - YD1 K
YD1 T - YD1 U - YD1 K

Om du vill ha en gedigen och isolerad enkeldörr som ytterdörr är Snickarglädje rätt plats att leta på. Tillverkade i kvistfri och senvuxen Norrlandsfur. Vi är experter på ämnet och vi är säkra på att du kan hitta ”din” isolerade allmogeytterdörr. Om inte – skicka en bild, ritning eller skiss så räknar vi på den. Ytterdörrar i gammal stil som passar in i olika tidsåldrar. Sekelskiftesytterdörr, 20-talsytterdörr och funkisytterdörr. Tillverkas i valfri bredd 90-110 cm och höjd upp till 230 cm utan överljus men med Accoyafur. Med överljus högre. Övrig info hittar du på denna sida ovan.  Vill du se våra modeller – scrolla ner på sidan.

 

 

Vår parytterdörr av allmogetyp

Söker du en pardörr ytterdörr? Snickarglädje är rätt plats att leta på om du söker en isolerad pardörr som ytterdörr. Dörrar tillverkade i gammal stil med kvistfri senvuxen Norrlandsfur. Parytterdörrar är eleganta och ger ett ståtligt och vackert intryck på besökare och du kan vara säker på att få högsta kvalité när du köper från Snickarglädje. Vi har parytterdörrar i gammal stil från de flesta tidsperioder. Sekelskiftesytterdörrar, 20-talsytterdörrar och funkisytterdörrar. Hittar du inte ”din” parytterdörr – skicka en bild, ritning eller skiss så räknar vi på den. Tillverkas i bredder från 110 – 160 mm och höjder upp till 240 mm utan överljus men med Accoyafur. Med överljus högre.
Pardörrar från oss kan tillverkas med breddad gångdörr med symetriskt utseende om den är trång. Övrig info hittar du på denna sida ovan. Vill de se våra modeller – scrolla ner på denna sida.

       

Vår dubbeldörr av allmogetyp

Felaktigt används ordet ”dubbeldörrar” som om det vore pardörrar. Dubbeldörrar är en dörr som har ett oisolerat inåtgående dörrblad invändigt och ett oisolerat dörrblad utvändigt som är utåtgående. Bägge dörrbladen i dubbeldörren sitter i samma djupa karm med en fals på var sida. Vanligt innan de isolerade ytterdörrarna började tillverkas. Något  som vi tillverkar. Dubbeldörrar må ha trycken på olika höjder och djupet på karmen tillräckligt djup så trycken får plats. Dubbeldörrar tillverkas både som enkeldörrar och pardörrar.

Modeller på ytterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring

Våra konkurrenskraftiga priser kan offereras om du mailar/ringer till respektive distriktssäljare - se under Kontakt/Showroom.

Självklart anpassar vi priserna till den volym ni är intresserad av.
Välkomna med er förfrågan!