Allmogefönster

Vi söker säljare!

Säljsugen? Vi behöver fylla på  vår säljkår i Stockholm. Vi söker dig som gillar att sälja kvalité och seriositet. Är du social, har lätt för matte och är strukturerad, kanske detta kan vara något för dig. Har du dessutom erfarenheter från snickeri/byggnadsvårdsbranschen är det ingen nackdel. Ingår ett fåtal resor per år. Skicka ansökan till info@snickargladje.com  med rubriken ”Säljare Stockholm”.

Gamla spröjsade fönster och fönsterdörrar.

Nytillverkade hos oss kallas de för Snickarglädjes Allmogefönster och Kulturfönster.

Snickarglädjes Allmoge-
fönster 2–glas

EN REN NATURPRODUKT

Är vårt kopplade, utåtgående ”standardfönster”av hög kvalité till ett mycket bra pris. Är tillverkat av tätvuxen furu med hög andel kärnvirke. Virke av absolut toppklass. Tillverkat utifrån gamla förlagor. Har en tunn 22 mm spröjs av sekelskiftestyp och bågprofiler från tiden. Söker du spröjsade fönster av 20 – 30 talstyp, har vi ett alternativ med en tunn 22 mm kvartsstavsformad spröjs och bågprofiler från tiden. Glaset kittas in med linoljekitt eller modernt plastiskt Lasealkitt. Linoljekitt övermålas av köparen.Invändig spröjs går att få som tillägg. Vårt Allmogefönster 2 – glas har ett U-värde på 2.8. Med energiglas i innerbågen sänks det till ca.1.8. Olika typer av ”äldre” glas i ytterbågar kan monteras som tillägg.

Vårt Allmogefönster sprutmålas med Tikkurila alkydoljefärg eller handmålas med Engwall o. Claesson linoljefärg. Är du miljömedveten kan du beställa linoljekitt och linoljemålat.

Produktfakta och tillval

Produktfakta Allmogefönster 2-glas

- Beslag tillval Allmogefönster & fönsterdörrar 2-glas

- Glas tillval Allmogefönster & fönsterdörrar 2-glas

- Övriga tillval Allmogefönster & fönsterdörrar 2-glas

- Tillbehörsprislista Snickarglädjes fönster & fönsterdörrar

- Profil Sekelskifte

- Profil 1920 - 1930 tal

 

Snickarglädjes Allmogefönster
2 + 1 – glas

Är vårt kopplade utåtgående 3 – glasfönster av hög kvalité till ett mycket bra pris. För nyproduktion och tillbyggnader, där myndigheters krav på energisparande är prioriterat. Tillför även en sänkt bullernivå.Tillverkat i tätvuxen furu med hög andel kärnvirke. Virke av absolut toppklass. Innerbågen rymmer ett dubbelt isolerglas som har en vitmålad täcklist som standard. Ytterbågen har ett enkelglas som kan spröjsas med en äkta tunn 22 mm bred spröjs av sekelskiftestyp. Kittas med modernt Lasealkitt. Inte nödvändigt med övermålning, men kan övermålas av estetiska skäl. Våra nätta ( 45 mm ) fönsterbågar ger maximalt med ljusinsläpp. Karmdjupet på vårt Allmogefönster 2 + 1 är förlängt till 140 mm ( 115 mm ) för att skapa djupa poster och karmar, som är normalt för äldre fönster. Ett spröjsat fönster för dig, som egentligen vill ha 2 – glasfönstrets utseende. Konstruktionen har ett U – värde på 1.7. Kan sänkas med argongas och energiglas till 1.0. Samma möjligheter vad gäller specialglas med äldre utseende i ytterbågar som i en 2 – glaskonstruktion.

Vårt Allmogefönster sprutmålas med Tikkurila alkydoljefärg eller handmålas med Engwall o. Claesson linoljefärg.

Produktfakta och tillval

- Tillbehörsprislista Snickarglädjes fönster & fönsterdörrar

- Produktfakta Allmogefönster 2+1 glas

- Beslag tillval Allmogefönster & fönsterdörrar 2+1 glas

- Glas tillval Allmogefönster

- Övriga tillval Allmogefönster

- Profil Sekelskifte

- Profil 1920 - 1930 tal

 

Modeller på fönster och fönsterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring

Kulturfönster

Allmogefönster

Linblomma
Linblomma

 

Våra konkurrenskraftiga priser kan offereras om du mailar info@snickargladje.com eller ringer oss.
Stockholm 08 – 556 78 200, Vadstena 0143 – 12010, Malmö / Ystad 0143 – 12010, Göteborg 031 – 701 03 90
Självklart anpassar vi priserna till den volym ni är intresserad av. Välkommen med er förfrågan !