Ytterdörrar

Snickarglädjes Allmogeytterdörrar

Enkeldörrar, pardörrar eller dubbeldörrar, du väljer!

För dig som söker en gedigen ytterdörr ! En dörr som känns äkta och skapar en välkomnande känsla både för dig själv och dina besökare. En varm och säker dörr till ett mycket bra pris. Vi erbjuder både enkeldörrar, pardörrar och dubbeldörrar.

Gamla dörrar skapar trivsel och ger en hemtrevlig känsla. Vi erbjuder våra nytillverkade Allmogedörrar både som enkeldörr, pardörr och dubbeldörr. Tillverkade i tätvuxen massiv furu enligt den gamla ramverksmetoden. Du kan beställa rena spegeldörrar eller spegeldörrar med glas och spröjs. De äkta speglarna är normalt tillverkade i fuktfast MDF för att undvika rörelser och sprickor. Vi tillverkar också furuspeglar fast utan någon garanti att de håller.Glaset är kittat med linoljekitt som du själv målar över. Spröjsarna är tunna ( 27 mm ) och har en vacker profil. Tröskeln är tillverkad av ek. Går också att få i furu. Vill du ha ett överljus, tillverkar vi det i samma karm. Kittade fönsterbågar på in och utsida och med spröjs i den yttre bågen. OBServera att du bör ha ett hål i väggen på minst 2.250 för att ha ett överljus.Pardörrar kan tillverkas med breddad gångdörr. Praktiskt om dörren är smal. Du kan välja mellan våra isolerade Allmogedörrar som enkel eller pardörr eller en s.k. dubbeldörr. Dubbeldörrar har en oisolerad ytterdörr som öppnas utåt och en oisolerad innerdörr som öppnas inåt. Bägge dörrbladen sitter i en djupare karm och tröskel. För dig som vill ha något extra tidstypiskt. Våra Allmogedörrar går att få sprutmålade med Tikkurilas alkydoljefärg eller handmålade med alkydoljefärg eller Engwall o. Claesson linoljefärg

Allmogedörrar tillval

Produktfakta Allmogedörrar 

OBS! våra isolerade allmogeytterdörrar behöver ett skyddande tak i anslutning till dörren.

Egendesignad Allmogeytterdörr?

Du kanske har en egen idé om hur dörren ska se ut? Du har en originaldörr som är sliten eller kall, men vill behålla samma utseende på den nya isolerade dörren? Vi gör det mesta inom rimliga gränser. Skicka en bild eller ritning. Det ska inte behöva kosta så mycket extra.

Modeller på ytterdörrar

Klicka på bilderna för förstoring

Allmogedörrar

Allmogedörrar

Pardörrar

Allmogedörrar

Pardörr

Våra konkurrenskraftiga priser kan offereras om du mailar info@snickargladje.com eller ringer oss.
Stockholm 08 – 556 78 200, Vadstena 0143 – 12010, Malmö / Ystad 0143 – 12010, Göteborg 031 – 701 03 90
Självklart anpassar vi priserna till den volym ni är intresserad av. Välkommen med er förfrågan!